Ting tar tid

Posted: 4. mai, 2008 in 1

Etter en tids diskusjon og planlegging, startet vi opp arbeidet med den nye IKT-planen på en planleggingsdag 02. januar. Vi (IKT-gruppen) var skjønt enig om at vi måtte involvere alle lærerne og vi ville ta utgangspunkt i læreplanmålene. Dette samsvarer godt med hvordan vi ellers har jobbet med vurderingsarbeidet og innføringen av KL-06.

Her er noen av lysarkene vi brukte under introen på planleggingsdagen:

Lærerne skulle begynne å jobbe med førsteutkastet til ny IKT-plan, men det viktigst var å sette igang diskusjoner og refleksjoner knyttet til hvordan vi skal drive IKT-arbeidet ved Skranevatnet skole.

Etter dagen hadde vi en økt på en fellestid der vi fortsatte arbeidet. Men faggruppene kom ikke så langt som vi hadde trodd på forhånd. Vi fant derfor ut at vi var fornøyd med prosessene som hadde foregått, men for å komme i mål innen rimelig tid, skulle IKT-gruppen gjøre ferdig planene helt ferdig før faggruppene skulle se de igjen.

Og der står vi idag. Det tar tid å jobbe seg gjennom alle fagene. I tillegg til å ta for oss læreplanmålene, har vi laget egne planer for tekstbehandler, regneark, presentasjon, lyd, bilde, video og etikk. Disse planene holder vi på å flette inn i fagplanene. Det har gått mye lengre tid enn jeg hadde trodd, men mener likevel at det er fornuftig å gjøre det på denne måten. Så får vi heller bruke noen uker ekstra.

Selve skrivingen gjør vi i Google Dokumenter, glimrendre verktøy til samskriving (selv om det er endel begrensinger i tabell-verktøyet). Den endelige planen skal legges ut som en wiki. Der vi vil oppfordre lærerne til å endre på planen underveis – slik at vi får et levende dokumentet. Håper spesielt at kolonnen idébank blir flittig brukt.

Men midt oppe i dette arbeidet har vi noen eksamener som skal gjennomføres, fag- og timefordelingen skal gjøres og timeplanene for neste år skal lages. Så det er nok å henge fingrene i for tiden.

Reklamer
Kommentarer
  1. […] arbeid som skal ferdigstilles eller utvikles videre kan nevnes: den omfattende IKT-planen vår, utviklingen av Tips og triks-wikien, tettere oppfølging og kompetanseutvikling i teamene på […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s