Kompetanseheving

Posted: 21. september, 2008 in Skole

Rett før sommerferien postet jeg innlegget Tid for lange tanker, der jeg tok for meg konkete tiltak for IKT-arbeidet på Skranevatnet dette skoleåret.

Fikk flere gode innspill og kommentarer som vi har tatt med oss i den videre planleggingen. Nå når de første hektiske ukene av skoleåre er unnagjort, tenkte jeg å presentere hva vi tenker å få til dette første semesteret.

Noe av det første vi (IKT-gruppen) innså, var at ferdigstillingen av IKT-planen samt det å knytte den opp til en wiki, ble for arbeidskrevende i denne omgang. Vi liker fortsatt idéen og kommer til å fortsette dette arbeidet. Har satt et nytt mål om at dette arbeidet skal ferdigstilles i løpet av våren 2009.

Men det som vi skal greie å gjennomføre i høst er følgende:

 1. IKT-drypp hver fredag (så sant det er tid til det). Har sålangt i år hatt fokus på tips om bruk av It’s learning, småtrinnsversjonen av It’s learning, Google Sketchup, Ript og presentasjon av IKT-arbeidet på skolen dette halvåret. Har satt opp følgende liste for innholdet fremover: Mer It’s learning, Netvibes, Delicious, wiki, blogg, blåkamera, bruke video og div Google verktøy.
 2. Siden IKT-planen ikke har blitt ferdig, har vi lagt frem en plan for grunnleggende IKT-ferdigheter. Her har vi laget en detaljert oversikt over progresjon i forhold til emnene tekstbehandling, regneark, presentasjon, lyd, video, bildebehandling og nettbruk.
 3. Håper fortsatt at vi skal bruke en fellestid (to timer en mandag) til kompetanseheving. Men foreløpig er programmet så tettpakket, at det kan bli vanskelig i år. Satser heller på at vi kan ha fokus på kompetanseheving når avdelingene (små-, mellom- og u-trinn) har egne møter.
 4. Bistå de på småtrinnet som ønsker gjøre seg erfaringer med bruken av It’s learning.
 5. Fra uke 39 gjennomføres IKT-samtaler med alle teamene. Her har vi fokus på følgende:
 • erfaringer med IKT-arbeid
 • teamet skal velge minst to hovedområder det skal jobbes videre med dette halvåret
 • en tilbakemelding på hva teamet trenger av hjelp fra IKT-gruppen

Teamet kan selv foreslå hvordan hjelpen skal gis og omfang. IKT-gruppen har satt opp følgende forslag:

 • opplæring for lærere (teamtid eller fellestid)
 • veiledning i planleggingsfasen
 • hjelpe i igangsettingsfasen med elevene
 • tilrettelegge med opplæringsvideoer til elevene
 • være tilgjengelig for veiledning når elevene jobber

Så gjennstår det å se hvor vellykket dette blir. Vi har i det minste troen på at dette kan være med å heve kvaliteten på IKT-arbeidet på Skranevatnet skole. Håper at teamene etterspør IKT-gruppens kompetanse og at vi greier å stille opp i den grad teamene ønsker.

Regner med at vi må endre endel i forhold til hva vi har tenkt. Planen er videre at vi skal ha en full evaluering av opplegget i slutten av semesteret, før vi planlegger hvordan planene skal videreføres resten av året.

Reklamer
Kommentarer
 1. Ah – så bra. Ble inspirert av: IKT samtaler på teamene og IKT plan på Wiki. Tar med dem to videre. Thanks for sharing! c»,)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s