Opplæringswiki

Posted: 7. oktober, 2008 in 1

Vi har på Skranevatnet opprettet en wiki i forbindelse med at vi iverksetter plan for grunnleggende ferdigheter innen IKT (ikke til å forveksle med IKT-planen som tar utgangspunkt i K-06).

Navnet på wikien er SkranevatnetIKTtips.

Wikien er tenkt som en ressursbank der en kan finne opplæringsvideoer knyttet til programmer som er aktuell for skolen. Vi tenker at her kan både lærere og elever lære hvordan de bruker den utvalgte programvaren. Foreløpig har vi laget alle videoen selv, men det vil være aktuelt å lenke til nyttige videoer vi finner på nettet.

Vi har valgt å ha mange korte videoer, slik at det skal være enkelt å finne det en lurer på. Hadde som målsetting å holde videoene under ett minutt, men det viste seg i de fleste tilfellene å være vanskelig.

Brukte store deler av forrige uke (når elevene og lærerne hadde høstferie) til å lage videoer til tekstbehandling, regneark og GeoGebra. Er ikke like fornøyd med alt jeg har laget (spesielt at jeg knoter med enkelte begreper innimellom) men må prøve å holde en viss fremdrift i arbeidet.

I dette innlegget blir videoen krympet. Dersom du ser den samme videoen i wikien, vil kvaliteten være vesentlig bedre. Her er en smakebit:

Arbeidet med å legge ut videoer er langt fra ferdig. Det er aktuelt å kompletere eksisterende samling og legge til for nye program. Aktuelle program pr idag er: MovieMaker, PhotoStory, Audacity og SketcUp. Har også fått talløse oppfordringer (ihvertfall en) på å lage en video om hvordan man lager opplæringsvideor.  Det er ingen tvil om at det tar tid å lage slike vidoer. Derfor vil nok dette arbeidet gå litt i rykk og napp, ettersom hvor mange andre arbeidsoppgaver som ligger å venter.

Forhåpentligvis vil dette bli et nyttig verktøy både for elever og lærere. Håperdet kan gjøre opplæringen av de tekniske ferdighetene lettere, slikat det er mulig å ha et større fokus på innholdet i det som blir produsert digitalt.

Reklamer
Kommentarer
 1. Atle Røijen sier:

  Hallo!
  Interessant og smart å lage slike korte screencapture-videoer (fryktelig ord…). Hva bruker du når du lager dem? Har litt erfaring med Camtasia og Captivate. Bruker du en nettbasert sak?

  Med hilsen
  Atle Røijen

 2. moldeklev sier:

  Takk for positiv tilbakemelding. Etter å ha prøvd ut et program, falt valget på Camtasia. Veldig fornøyd med hvordan det fungerer til slik «masseproduksjon». Lett å redigere og beholde tittelside og avslutningsside. Pluss for zoom-funksjonen, den synes jeg er genial!

 3. […] oktober, 2008 Nå har jeg lagt ut nye opplæringsvideoer på “Tips og triks” wikien til Skranevatnet. Denne gangen er det Movie Maker som blir […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s