Digital Blue Camera

Posted: 17. februar, 2009 in 1

Bergen kommune har kjøpt inn en del utstyr til hver skole, for å bidra til økt fokus på digitale verktøy i realfagsundervisningen. Et av produktene som er kjøpt inn er Digital Blue Camera.

digital_blue_movie_creator

Dette er et svært enkelt kamera som kan ta både stillbilder og video. Kvaliteten på opptakene er ikke allverden, men som oftes mer enn godt nok til skolebruk. Ihvertfall for grunnskolen. Fordelen med kameraet er at det er utrolig enkelt å bruke, svært robust og man får ut filer som ikke er så veldig store.

Programvaren som følger med er også enkel å bruke. Her kan en redigere film og en kan koble kameraet til pc-en og bruke det til å lage animasjonsfilm. Dokkingsstasjonen fungere da som stativ. Gjør oppmerksom på at programvaren ikke virker på Vista.

Kameraet måtte selvfølgelig prøves ut. Tok det med hjem og lot mine to minste på 4 og 5 år teste det ut, sammen med nabojenten på 5. Oppdraget var å lage en animasjonsfilm. En håndterte pc-en mens de to andre delte på å flytt figurene. I animasjonsdelen legger programmet opp til 30 bilder pr sekund. Har ikke undersøkt om det går an å stille på dette. Ga derfor beskjed om at de måtte 4 bilder for hver gang de skulle flytt objekter og 30 bilder hver gang det er noen som skulle snakke på filmen.

Inspirert av Hole in the Wall foredraget jeg var på i forrige uke, trakk jeg meg helt unna etter kort å ha vist hva de skulle gjøre. Og overlot alt til ungene. Etter innspillingen var ferdig, hjalp jeg med å legge på lyd, lage intro og ferdigstille filmen. Her er en av filmene de laget:

Lys

Reklamer
Kommentarer
 1. Lektor Laastad sier:

  Grei film 🙂 Hvordan fungerer dette i forhold til Creative Vado?

 2. moldeklev sier:

  Takk for det.

  Kjenner ikke til Vado (takk for tipset forresten!).
  Utifra det jeg kan se av produktomtale, virker Vado bedre i forhold til design, kvalitet og innstillingsmuligheter.

  Prisen er noenlunde lik.

  Blue Cam virker nok «kjipere». Sannsynligvis dårligere kvalitet på filmen også. Fordelene er at dokkingsstasjon fungerer som stativ, god programvare (ihvertfall for de mindre elevene), grei animasjonsfunksjon. Tåler mye og er superenkelt å bruke.

  Men som sagt så kjenner jeg egentlig ikke noe til Vado 🙂

 3. Ingunn sier:

  Artig å se! Det er utrolig at 4-5-åringer klarer å sette sammen en film nesten på egen hånd. Tenk så moro dette må være i forhold til å leke i predefinerte settinger i tradisjonelle dataspill. Dette er vel noe selv mor kan klare 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s