Collaborative learning

Posted: 21. mars, 2009 in Skole

Via June Breivik fikk jeg tidligere i år kontakt med dr William Norton ved Mary C. Williams Elementary i North Carolina, USA. Han leder et prosjekt som ønsker å benytte seg av computer-supported collaborative learning (CSCL), knyttet opp mot miljølære. I korte trekk går det ut på at elever som er langt fra hverandre samarbeider om et emne med hjelp av digitale hjelpemidler. I første omgang deltar vi i et forprosjekt der vi skal prøve ut og gjøre oss erfaringer med ulike digitale verktøy. Blant annet tenker vi å benytte video, Google maps, wiki og Skype. Men veien blir i høyeste grad til mens vi går.

skype

Til nå har noen av våre 6. klassinger utvekslet egenproduserte videoer med våre jevnaldrene samarbeidspartnere i USA. I går hadde vi vår første videokonferanse via Skype. Spennende og interessant å observere hvordan elevene forholdt seg til hverandre. I begynnelsen var våre elever litt reservert og forsiktig. Ganske skummelt for mange 6. klassinger å stole på egne engelskkunnskaper i møte med fremmedspråklige. Etterhvert gikk det lettere, og det som tilslutt løste opp på stemningen var da våre elever sendte IM på norsk via Skype, og våre amerikanske venner brukte Google translator for å oversette til engelsk. Full jubel på andre siden av Atlanterhavet når de kunne forstå hva vi skrev!

Neste uke kommer William Orton til Norge i en annen sammenheng, og har valgt å legge turen til vakre Bergen for å besøke oss. Blir spennende å se hvordan prosjektet utvikler seg videre!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s