Læring med iPad

Publisert: 28. mai, 2011 i iPad, Skole

Siden i fjor sommer har jeg vært den lykkelige eier av en iPad. Den har på mange måter erstatter min bærbare som «sofamaskinen». Det meste av nyheter, mail, rss, facebook og twitter konsumeres på iPaden.

Men «dessverre» får jeg ikke alltid ha den ifred. Mine to barn, på 6 og 7 år, foretrekker touchskjermen fremfor tradisjonelle maskiner når de skal se på youtube, spille eller se på nettsider. Det er utrolig hvor lett de har lært seg å håndtere teknologien, og viser hvor intuitivt nettbrett er å bruke sammenlignet med stasjonære eller bæbare datamaskienr.

Jeg har installert 250-300 forskjellige apps. Jeg har nesten ikke betalt for noen av de. Bruker mye en nettside som heter freeappalert, dette er en side som hver dag samler ulike apps som er gratis for en begrenset periode (som oftes bare denne ene dagen). Felles for alle appsene er at de har vært og kommer til å koste penger bortsett fra i et begrenset tidsrommet.

I vinter ba jeg ungene mine om å velge et spill de mente barn kunne lære noe av. Den eldste valgte EZ lightning (gratis). Dette er et spill der man skal få lys i lyspærer ved å lage ferdig kretser. Jeg fikk lov å filme en omgang på den letteste vanskelighetsgraden:

Min yngste valgte Play2learn – italian ($1.99). Dette er en app for å lære seg italienske gloser. Finnes også for flere andre språk.I videoen demonstrerer hun hvordan noen av temaene virker. Dette var en av de første dagene etter at hun hadde prøvd appen for første gang. Siden da har hun lært seg utrolig mange gloser med rett aksent (virker ihvertfall riktig for meg som ikke kan italiensk). Her er videoen:

Reklame
kommentarer
 1. Erling sier:

  Herlig post! Det er moro å se hvor lett barn leker seg til lærdom. En dimensjon som vi altfor ofte glemmer!
  Har du redigert filmene på iPad, i tilfelle hvilken app?

  • moldeklev sier:

   Takk for det. iPad egner seg glimrende for spillaktiviteter som har et pedagogisk innhold.
   Har dessverre ikke iPad2, så jeg har redigert filmene med iMovie på min iMac.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s